AnvelopeCamioaneAgroindustrialeJantePromotiiAccesorii
Cum se cauta
Cautand 1956515 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe toate marcile.
Cautand 1956515 DUNLOP veti gasi toate dimensiunile care incep cu 195/65R15 pe marca DUNLOP.
Cautand 1956515 DUNLOP SPORT 01 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe marca DUNLOP cu profilul SPORT 01.

Cos cumparaturi
0 articole in cos

Cos

Dunlop Winter Sport 5

dunlop winter sport 5

Producatorul de anvelope Dunlop, vine cu un nou profil destinat sezonului rece: Winter Sport 5. Cea mai evidenta modificare este eliminarea literei D din denumirea profilului (intalnita la modelele precedente), acest lucru fiind considerat de producator fara prea mare importanta, iar incepand cu versiunea 5 acest profil de anvelopa va beneficia de o noua denumire. Gama Winter Sport 5, se adreseaza unei clientele sportive pentru care masina reprezinta o distractie si care au un stil de conducere dinamic, punand mare accent pe performanta.

 

Potrivit unui sondaj realizat de producatorul de anvelope Dunlop, utilizatorii acorda cea mai mare importanta aderentei anvelopei in raport cu alte criterii de siguranta pe care trebuie sa le indeplineasca un pneu.

 

Care sunt îmbunatatirile noului profil Winter Sport 5 raportat la Winter Sport 4D?

 

Potrivit unui test intern Dunlop, realizat la dimensiunea de 225 / 50R17 98h, Winter Sport 5 s-a ameliorat mult in:

 

- rezistenta la rulare (mai mult de 10%)
- franare pe gheata (peste 15%)
- manevrabilitate pe gheata (peste 10%)

 

Profilul Winter Sport 5 este, de asemenea, superior modelului 4D in ceea ce priveste:

 

- rezistenta la acvaplanare
- comportamentul pe teren umed
- franare pe zapada
- tractiune pe zapada
- franare pe umed

 

In ceea ce priveste, franarea pe teren uscat, aceasta este la fel de buna cu cea de la Winter Sport 4D. Puteti analiza toata gama de profile accesand acest link:

 

- oferta Dunlop WinterSport 5

 

Tehnologie folosita de Dunlop WinterSport 5

banda rulare winter sport 5

Winter Sport 5 prezinta pe banda de rulare o serie de blocuri de cauciuc, care contin mai multe lamele paralele cu marginea blocurilor laterale, aflate in contact permanent cu suprafata de rulare, ceea ce duce la o aderenta sporita si o tractiune mult imbunatatita, in special pe drum inghetat sau acoperit cu zapada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aderenta dunlop winter sport 5

 

Mai multe lamele paralele cu marginea blocurilor laterale, aflate in contact permanent cu suprafata de rulare, ceea ce duce la o aderenta sporita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

acvaplanare dunlop winter sport 5

 

Canelurile de pe banda de rulare sunt cu 6 – 10% mai profunde decat la profilul precedent, Winter Sport 4D, reducandu-se astfel riscul de acvaplanare, apa si zapada topita fiind eliminata mult mai usor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

caneluri dunlop winter sport 5

 

 

Carcasa anvelopei a fost conceputa in mod optim pentru a fi mai usoara, lucru ce creste eficienta consumului de combustibil si scaderea emisiilor de CO2.

 

 

 

 

 

 

 

 

In ceea ce priveste clase energetice, noua anvelopa Dunlop Winter Sport 5, se incadreaza in clasele C si B pentru majoritatea dimensiunilor. Anvelopele Winter Sport 5, sunt disponibile in dimensiuni cuprinse intre 15 si 19 inch, acoperindu-se astfel 85% din piata anvelopelor de iarna de inalta performanta.