AnvelopeCamioaneAgroindustrialeJantePromotiiAccesorii
Cum se cauta
Cautand 1956515 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe toate marcile.
Cautand 1956515 DUNLOP veti gasi toate dimensiunile care incep cu 195/65R15 pe marca DUNLOP.
Cautand 1956515 DUNLOP SPORT 01 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe marca DUNLOP cu profilul SPORT 01.

Cos cumparaturi
0 articole in cos

Cos

Anvelopele de iarna - de ce sa le montam

Motivatii si alternative la schimbarea anvelopelor 

 

 

Soseste sezonul de iarna, iar odata cu acesta drumurile din Romania vor deveni cu siguranta acoperite de zapada si polei.

In astfel de conditii, anvelopele de iarna devin o obligatie legala, dar reprezinta si un infailibil ajutor pentru automobilul dumneavoastra. Aceste anvelope sunt produse dintr-un cauciuc special, conceput pentru a facilita rularea si a o face mult mai eficienta pe timp de iarna, prin pastrarea performantelor de aderenta, de tractiune si, mai ales, de franare.

 

Cand temperatura scade sub nivelul de 7 grade Celsius, anvelopele de vara isi pierd rapid eficienta, pe candanvelopele de iarna isi mentin flexibilitatea, ajutand astfel la pastrarea performantelor automobilului. Important de notat este ca nu trebuie sa asteptati caderea zapezii pentru a montaanvelope de iarna, recomandata fiind montarea odata cu scaderea temperaturilor sub nivelul de 7 grade, din motive de aderenta precum si de siguranta la rulare si franare.

 

Profilul benzii de rulare la anvelopele de iarna este unul special dezvoltat; astfel, acesta prezinta mai multe caneluri fata de anvelopele de vara, astfel incat sa poata evacua mai bine apa si sa poata oferi in acelasi timp o tractiune mai buna pe trasee dificile inzapezite.

 

De asemenea, distanta de franare, stabilitatea si manevrabilitatea la rularea cu anvelope de iarnasunt considerabil imbunatatite in conditii de drum de iarna.

 

Toate cele mentionate mai sus cresc siguranta, atat a dumneavoastra, cat si a celorlalti participanti la trafic fara a va forta sa faceti compromisuri (confort, bani cheltuiti). Desi exista diferente de pret comparativ cu anvelopele de vara, suma cheltuita in plus este o investitie ce merita.

 

De asemenea, utilizand anvelope de iarna in sezonul corespunzator prelungiti si durata de viata a anvelopelor de vara, prin rularea cu acestea doar in conditii apropriate pentru care au fost concepute.

 

Pe langa motivatiile legate de siguranta si confort, exista si aspectele legislative ce impun utilizarea de anvelope de iarna in conditii de iarna. Astfel, OG 5 / 2011 prevede ca automobilele trebuie echipate cu anvelope de iarna din momentul in care carosabilul este acoperit de zapada sau polei sau este inghetat. Nu are importanta luna sau ziua, ci conditia obligatorie legala este starea in care se afla drumul pe care circulati. Cine nu respecta aceasta prevedere risca sa fie amendat si sa i se suspende imediat talonul automobilului.

 

 

Alternative la anvelopele de iarna:

 

Mentionam faptul ca o alternativa la anvelopele de iarna o reprezinta anvelopele all seasonanvelope concepute pentru a rula eficient si in legalitate, in toate cele patru anotimpuri. Acestea in general ofera performante apropiate cu cele ale anvelopelor de vara si ale celeor de iarna, exceptie facand doar in conditiile de circulatie foarte dificile (teren accidentat sau zapezi inalte).

 

Acestea aduc un numar de beneficii, printre care numaram:

 

• Timpul economisit cu montarea si demontarea anvelopelor;

 

• Se reduc cheltuielile pentru soferii ce circula kilometri mai putini;

 

• Se reduce riscul de a deteriora jantele in momentul demontarii / montarii anvelopelor.

 

 

Sfaturi si recomandari:

 

• Verificati intotdeauna starea anvelopelor de iarna: uzura, posibile defectiuni, etc. Orice astfel de element poate creste riscul de accident pe drumuri dificile.

 

• Inainte de a va monta anvelope de iarna sau all-season, verificati daca exista marcajul „M+S” („M&S” sau „MS”), marcaj obligatoriu, din punct de vedere legal. Marcajul muntelui cu fulg de nea arata faptul ca un cauciuc a fost conceput special pentru sezonul de iarna, dar trebuie neaparat sa fie insotit de M+S pentru a putea fi acoperit de legislatie.

 

• Indiferent de motorizare sau de tipul de tractiune al automobilului dumneavoastra, este foarte recomandata montarea unui set intreg de anvelope de iarna (4 anvelope), astfel minimizati riscul de a pierde controlul masinii prin derapare si de a comite accidente.

 

• Cat timp nu utilizati anvelopele, incercati sa le depozitati in conditii cat mai bune: ambalate in saci speciali, intr-un spatiu cu temperatura scazuta si constanta si fara umezeala.

 

• Lanturile montate pe anvelope va pot ajuta, dar este recomandata utilizarea acestora doar in cazuri in care zapezile sunt foarte inalte si cand circulatia se realizeaza la viteze scazute.

 

• Chiar daca aveti un automobil 4X4, capabilitatile acestuia nu vor fi de ajuns pentru a va proteja in totalitate pe drumuri dificile – montarea de anvelope de iarna este necesara pentru a circula in siguranta.

 

• Aveti grija sporita de automobilul dumneavoastra pe timp de iarna: verificati nivelul uleiului, starea antigelului, a luminilor, etc.

 

OFERTA COMPLETA DE ANVELOPE DE IARNA PE ANVELOPEMAG!