AnvelopeCamioaneAgroindustrialeJantePromotiiAccesorii
Cum se cauta
Cautand 1956515 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe toate marcile.
Cautand 1956515 DUNLOP veti gasi toate dimensiunile care incep cu 195/65R15 pe marca DUNLOP.
Cautand 1956515 DUNLOP SPORT 01 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe marca DUNLOP cu profilul SPORT 01.

Cos cumparaturi
0 articole in cos

Cos

Marcaj dimensiuni anvelope camion:
 

Marcajele dimensiunilor trebuie tratate in acelasi mod ca si numarul de serie al unei piese de pe un vehicul, asa ca soferul trebuie sa se asigure ca anvelopele de la vehicolul sau au marcajele exacte indicate in cartea tehnica a vehiculului sau sunt alte anvelope aprobate.

 

Mai jos, sunt enumerate cateva exemple ale dimensiunilor utilizate la anvelopele de camioane.

Pentru fiecare dimensiune, exista o explicatie a ceea ce descrie fiecare component:
 

Definitii dimensiuni camioane
Indicii de sarcina si simbolurile de viteza:
 

Companiile producatoare de anvelope din intreaga lume sunt membre ale asociatiilor regionale ale producatorilor de anvelope (ETRTO pentru Europa), care stabilesc dimensiunile si tolerantele anvelopelor, capacitatile portante si presiunile de gonflare pentru diferite categorii si marimi de anvelope.
Valorile prezentate in tabelul de mai jos sunt stabilite de ETRTO si se refera la cei mai importanti doi factori de functionare care determina performanta anvelopelor. Indicii de sarcina si simbolurile de viteza sunt indicate pe ambii pereti laterali ai anvelopei. Exemplu: 149/145 L. Primul numar denota capacitatea portanta a anvelopei in aplicatie SINGLE, in timp ce al doilea numar se refera la anvelopele montate DUAL. Litera L defineste limita maxima de viteza.

 

indici de sarcina anvelope - camioane

 

Anvelopele radiale nemarcate sunt permise pana la o viteza de 110 km/h (Anvelopele diagonale sunt limitate la 100 km/h).

Anvelopele cu functionalitate speciala, pentru aplicatii specifice de regim greu, trebuie sa aiba limitele de viteza respective identificate pe peretele lateral.

 

Identificarile de viteza si sarcina de functionare de mai sus sunt impuse de Reglementarea europeana ECE-R54.