AnvelopeCamioaneAgroindustrialeJantePromotiiAccesorii
Cum se cauta
Cautand 1956515 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe toate marcile.
Cautand 1956515 DUNLOP veti gasi toate dimensiunile care incep cu 195/65R15 pe marca DUNLOP.
Cautand 1956515 DUNLOP SPORT 01 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe marca DUNLOP cu profilul SPORT 01.

Cos cumparaturi
0 articole in cos

Cos

Cand trebuie schimbate anvelopele de vara cu cele de iarna?
Imediat ce temperatura a scazut sub +7 grade Celsius, montati anvelopele de iarna.

anvelope de iarna

 


Odata cu apropierea iernii, soferii se confrunta cu schimbari rapide in ceea ce priveste starea vremii. Pentru a face fata conditiilor diverse de drum, soferii au nevoie de anvelope de iarna pe care se pot baza. Asadar, daca termometrul arata sub +7 grade C, e vremea ca anvelopele dumneavoastra de vara sa-si ia concediu. Iarna, drumurile vor fi in mod normal ude si alunecoase, iar anvelopele de iarna pot asigura o mult mai buna aderenta in aceste conditii decat anvelopele de vara. Pentru propria dumneavoastra siguranta, va recomandam sa va montati anvelope de iarna inaintea inceperii sezonului rece.

Adaptarea comportamentului in trafic la conditiile de iarna va poate fi de mare ajutor, chiar daca anvelopele de iarna va ofera supra-protectie impotriva surprizelor neplacute ce apar in anotimpul rece. Comparativ cu anvelope le de vara, cele de iarna va ofera siguranta sporita - in special la franare - pe timp rece, pe drumuri ude sau acoperite cu gheata si zapada.

 

 

Franarea pe drum ud
Anvelopele de iarna reduc semnificativ distanta de franare atunci cand temperatura scade sub + 7 grade C.

 

Masurata la o viteza de 100 km/h:

Franare pe drum ud

Franarea pe zapada
Masurata la o viteza de 50 km/h:
Franare 2

 

Datele privind distanta de franare si comparatia prezentata aici dintre anvelopele de vara si cele de iarna au fost obtinute utilizand vehicule standard. Graficele au doar rol ilustrativ. Distanta de franare a fiecarui vehicul depinde de tipul acestuia, sistemele de franare, anvelope, sarcina, temperatura atmosferica si suprafata carosabila. Sursa: Continental AG


Potrivit legislatiei in vigoare, anvelopele devin obligatorii in conditii meteo specifice. Politia Rutiera atentioneaza ca folosirea cauciucurilor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, indiferent de data calendaristica. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Oficiali din cadrul Politiei Rutiere au precizat ca in legislatia actuala nu se face referire la o data calendaristica anume de la care este obligatorie utilizarea anvelopelor de iarna, ci se prevede faptul ca acestea sunt obligatorii atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

 

Pentru neechiparea corespunzatoare se retrage certificatul de inmatriculare, iar amenzile pe care le risca soferii care incalca legea caucicurilor de iarna sunt cuprinse intre 2.500 si 4.000 de lei. Mai mult, soferul unei masini fara cauciucuri de iarna care blocheaza un sector de drum risca o amenda cuprinsa intre 5.000 si 8.000 de lei si va fi nevoit sa suporte costurile aferente interventiei de degajare a sectorului de drum afectat.

 

Recomandarea AnvelopeMAG

AnvelopeMAG va recomanda sa va montati anvelope de iarna inaintea inceperii sezonului rece, pentru siguranta dumneavoastra.

CLICK aici  pentru a consulta oferta AnvelopeMAG pentru anvelope de iarna!