AnvelopeCamioaneAgroindustrialeJantePromotiiAccesorii
Cum se cauta
Cautand 1956515 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe toate marcile.
Cautand 1956515 DUNLOP veti gasi toate dimensiunile care incep cu 195/65R15 pe marca DUNLOP.
Cautand 1956515 DUNLOP SPORT 01 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe marca DUNLOP cu profilul SPORT 01.

Cos cumparaturi
0 articole in cos

Cos

Importanta DOT-ului in cumpararea unor anvelope

 

O importanta exagerata a fost acordata, in ultima perioada, DOT-ului, in procesul ce achizitie a unui set de anvelope. O parte din soferi aleg cauciucuri nu in functie de performantele lor si de eficienta lor, doar dupa anul de fabricatie (DOT). Acest criteriu de alegere poate insa sa fie in detrimentul clientului, nelaundu-se in calcul avantajele unei achizitii online, cu o consiliere profesionala si o livrare gratuita la domiciliu. Nu se iau astfel in considere calitatatile si clasele de performante anvelopelor oferite si clasele de performante, ci doar DOT-ul acestora. Ce reprezinta mai exact acest acronim? DOT (Department of Transportation) este un marcaj pe flancul anvelopei, in dreapta caruia este inscris un set de patru cifre, de exemplu: 1017. Acest cod inseamna ca anvelopa a fost fabricata in saptamana 10 din anul 2017.

 

 

Liderul mondial al anvelopelor, Michelin, s-a opus vehement asupra interesului exagerat acordat DOT-ului si a oferit recent un comunicat oficial care cuprinde o serie de explicatii care relativizeaza importanta DOT-ului in alegerea unor anvelope si sunt prezentate si o serie de teste obiective care motiveaza explicatia lor.

importanta DOT anvelope

importanta dot cauciucuri

 

Concluzie analiza DOT, dupa Michelin

 

Putem concluziona dupa acest comunicat ca DOT-ul este putin important in alegerea unei anvelope raportat la celelalte criterii de calitate si performanta care sunt luate in considerare la fabricarea anvelopei. Fiabilitatea unei anvelope este determinata dupa montarea acesteia prin gradul de uzura si felul in care sunt utilizate. Durata stocarii este irelevanta si nu afecteaza performanta sau durata de viata a unui set de cauciucuri, atat timp cat nu au fost montate.