AnvelopeCamioaneAgroindustrialeJantePromotiiAccesorii
Cum se cauta
Cautand 1956515 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe toate marcile.
Cautand 1956515 DUNLOP veti gasi toate dimensiunile care incep cu 195/65R15 pe marca DUNLOP.
Cautand 1956515 DUNLOP SPORT 01 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe marca DUNLOP cu profilul SPORT 01.

Cos cumparaturi
0 articole in cos

Cos

Importanta DOT anvelope

 

In ultima perioada a fost atrasa atentia de catre televiziuni asupra unui marcaj de pe flancul anvelopelor, prescurtat DOT (Departmant of Transportation). DOT-ul se regaseste sub forma 1619, fiind format din saptamana si an, 16 fiind saptamana a 16-a si 19, anul 2019. A fost starnit un interes excesiv asupra acestui DOT, nemafiind luate in considerare performantele anvelopelor ci fiind ales profilul cu data de fabricatie cea mai recenta. Procesul de cumparare si alegere a unei anvelope trebuie sa fie axat pe performantele pe care le ofera fiecare in parte si cum imbunatatesc ele condusul si nu strict asupra DOT-ului si anului de fabricare. Si in acest sens puteti consulta performantele anvelopelor in numeroasele teste ce le puteti gasi pe testanvelope.ro

 

 

 

Unul dintre cei mai importanti si renumiti producatori, Michelin, a intreprins un test care sa demonstreze ca o anvelopa cu un DOT mai putin recent nu este afectata si poate fi folosita cu incredere, ea avand performanta ridicate. Testele au fost efectutate in zone diferite si toate au ajuns la aceeasi concluzie. Puteti citi tot mai jos:

importanta anvelope DOTimportanta dot cauciucuri

Teste anvelope iarna si all season

Teste anvelope vara

 

Concluzie DOT anvelope

Prin urmare, Michelin demonstreaza ca DOT-ul are o importanta minima asupra performantei anvelopelor, un cauciuc nefolosit si stocat corespunzator pastrandu-si proprietatile pentru o perioada lunga de timp. Se recomanda sa alegeti anvelope dupa performantele pe care le ofara si nu dupa DOT-ul lor.