AnvelopeCamioaneAgroindustrialeJantePromotiiAccesorii
Cum se cauta
Cautand 1956515 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe toate marcile.
Cautand 1956515 DUNLOP veti gasi toate dimensiunile care incep cu 195/65R15 pe marca DUNLOP.
Cautand 1956515 DUNLOP SPORT 01 veti gasi dimensiunea 195/65R15 pe marca DUNLOP cu profilul SPORT 01.

Cos cumparaturi
0 articole in cos

Cos

Jante auto masina

 

jante masina

 

Componente unui autoturism lucreaza impreuna pentru a putea pune in miscare masina. Fiecare componenta conteaza, iar defectiunea uneia poate pune in pericol tot ansamblu masinii, scazand atat performanta cat si siguranta condusului. De aceea este important sa fie facute revizii constante la masina, pentru a putea fi depistarea eventualele probleme si remediate din timp. O componenta importanta a masinii care nu primeste atentia meritata, indiferent ca vine vorba de mentinerea performantei sau de imbunatatirea ei, o reprezinta jantele; indiferent ca sunt jante aliaj, jante tabla/otel sau jante hybrid

 

Jantele auto impreuna cu anvelopele creaza singurul si cel mai important contact pe care masina il are cu asfaltul. Prin urmare, starea si compozitia lor poate afecta atata performanta intregului autoturism cat si siguranta pasagerilor. Pentru a intelege rolul jantelor in tot ansamblul masinii, o sa explicam ce fac ele mai exact:
 

  • - ajuta la franarea masinii

Sistemul de franare este folosit foarte des in timpul condusului, tinzand sa se incalzeasca odata cu asta. In timpul folosirilor intense, exista riscul supraincalzirii sistemului de franare, ducand astfel la posibile defectiuni de ordin mecanic in timp. Jantele permit aerului sa patruna in zona discului si a placutelor, racind astfel intregul ansamblu de franare. De aceea jantele sport au o forma cat mai aerisita, permitand astfel o buna patrundere a aerului si racirea franelor

 

  • - imbunatatesc performanta masinii

Jantele ultra usoare permit o mai rapida accelerare si franare a masinii, cu cat greutatea lor fiind mai scazuta, cu atat masina putandu-se pune in miscare si frana, fara a folosi la fel de multa putere sau forta de franare. Acest aspect este in special valabil la masinile sport, unde fiecare kg conteaza pentru imbunatatirea performantelor.

 

  • - sporesc siguranta condusului

Calitatea jantelor conteaza in special in timpul condusului pe zone cu denivelari pronuntate sau alte defecte. In cazul unui soc puternic, riscul unei defectiuni majore depinde de integritatea aliajului folosit la constructia jantei. Cu cat jantele sunt mai de calitate, cu atat ele vor rezista unor socuri mai puternice fara sa sufere defectiuni.

 

JANTE BMW             JANTE Logan & Duster